Muumimuseon avautuminen siirtyy viikolla

Tampereen taidemuseon Muumilaaksona tunnettu museo muuttaa ensi keväänä uusiin tiloihin Tampere-taloon ja muuttuu samalla maailman ainoaksi Muumimuseoksi. Museon avautumista on päätetty siirtää viikolla, lauantaihin 13.5.2017. Siirrolla varmistetaan, että museotilan vaativat rakennustyöt ehditään saada valmiiksi ja että museo saa riittävästi aikaa uudentyyppisen, elämyksellisen näyttelyn rakentamiselle.

Museon muutto liittyy Tampere-talon mittavaan toiminnalliseen uudistushankkeeseen, jonka yhteydessä talo avasi jo viime keväänä kolme uutta tapahtuma- ja kokoustilaa. Remontti jatkuu parhaillaan aula- ja ravintolatiloissa. Marraskuussa muumien ystäville on jo luvassa uutta: Aulassa avautuu Muumimuseon oma lukukirjasto ja Talvipuutarhassa voi tutustua Muumimuseon rakentamisesta kertovaan jännittävään Making of Muumimuseo -näyttelyyn.

Marraskuussa vietetään myös uudistuvan aulan ja myymälän avajaisia. Myynnissä on mm. muumituotteita ja muuta suomalaista muotoilua. Muumimuseon avajaisiin mennessä valmistuvat myös Royal Ravintoloiden kanssa toteutettavat kahvila- ja ravintolapalvelut.

Muumimuseolle avataan lokakuussa omat nettisivut osoitteessa muumimuseo.fi

Tampere-talon uudistusvaiheita voi seurata osoitteessa www.tampere-talo.fi/talouudistuu

Tove Janssonin piirros kirjaan Taikatalvi.

Tove Janssonin piirros kirjaan Taikatalvi.

 

Ajankohtaista